Pasta met aubergine en kaas (culinair)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 bakje pruimtomaatjes, in plakjes
Zelf toevoegen:
- 200 g pasta naar keuze
- 1 ui, in stukjes
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 el rode-wijnazijn
- 2 el slagroom (of koffiemelk)
- 1 bol mozzarella of een stuk feta, in stukjes
- Een bos basilicum, gesnipperd of, als je feta neemt, verse munt
- Een handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Zout, peper
- Olijfolie om te bakken
- Lekkere olijfolie
Giet een paar eetlepels bakolie in een wok(pan) en bak de blokjes aubergine op matig vuur, zo’n 5-7 minuten. Goed door elkaar roeren, zodat ze aan alle kanten bakken. Doe dan de ui, de knoflook en de tomaten erbij en bak even mee. Breng op smaak met zout, peper en de el rode-wijnazijn. Laat nog even pruttelen. Maak af met een paar lepels room. Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en kook de pasta al dente. Giet de pasta dan af, roer de saus erdoor. Meng de kaas en de kruiden door de pasta en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper en een scheutje lekkere olijfolie. Serveer met de Parmezaanse kaas.
