Pasta met tuinboontjes en geitenkaas (basis)
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
- 800 g tuinbonen
Zelf toevoegen:
- Rasp van een citroen
- Bosje lente-ui, fijngesnipperd
- 1 dikke plak geitenkaas, verbrokkeld
- Lekkere olijfolie
- Een handje verse kruiden: bonenkruid, platte peterselie of munt, fijngehakt
- Zout en peper
- Naar keuze: een handje amandelen, even geroosterd in een droge koekenpan
Dop de tuinbonen. Vind je de velletjes eromheen te bitter, dop ze dan nog een keer. Blancheer 5 minuutjes in kokend water. Verhit wat olijfolie in een wok(pan). Fruit hierin de uitjes. Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak. Giet af en roer er de uitjes, tuinboontjes, citroenrasp, geitenkaas, amandelen en de verse kruiden door. Breng op smaak met lekkere olijfolie, zout en peper.
