Postadres

Streekmolen BV
Fortweg 9
3992 LX Houten
Nederland

Telefoon: 030-2271644
E-mail: info@streekmolen.nl

KvK nummer: 66971136
Rabobank IBAN: NL82RABO0191634107

Stel je persoonlijke vraag hier

Heb je een vraag aan ons en kunnen wij je helpen? Stel hem hier en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

 

Recepten

Eenvoudige recepten Streekkrat
Bij elke levering worden 8 recepten via onze website gepubliceerd die grotendeels aansluiten op de inhoud van de Streekmolen krat. Een aantal recepten zijn makkelijker (basis) en een aantal zijn wat meer voor de geoefende thuiskok (culinair). Deze recepten worden speciaal door Yvette van totaalnatuurlijk.nl gemaakt.

30 minuten bereiding
De meeste gerechten zijn binnen 30 minuten te bereiden. Het kan zijn dat daar nog extra oventijd bij komt.

Heeft u lekkere suggesties of juist opmerkingen over de recepten die u heeft gemaakt, dan kunt u die altijd mailen naar info@streekmolen.nl.


Recycling

Houten kratten
Wij vinden het fijn als u uw lege kratjes weer meegeeft aan de chauffeur. We hergebruiken de houten kratten zoveel mogelijk.

Groente- en fruitafval
De resten van groente en fruit kunt u het beste verwijderen samen met uw GFT afval. Het wordt vergist en gecomposteerd. Door het vergisten ontstaat biogas waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Van het materiaal dat daarna overblijft wordt compost gemaakt.

Plastic
Af en toe zit er in onze streekkrat een plastic fles melk of yoghurt. U kunt dit plastic samen met uw andere plastic items het beste wegbrengen naar een kringlooppunt of oranjecontainer.

Glas
Af en toe zit er in onze streekkrat een glazen pot jam of fles sap. U kunt dit het beste wegbrengen naar een glasbak. De dop of deksel dient u te verwijderen.


Proefkrat

Proefkrat
De proefkrat is de tweepersoons krat. U betaalt eenmalig € 29,50 voor één proefkrat t.w.v. € 32,50. De proefkrat stopt automatisch na één levering. Maximaal 1 proefkrat per adres.

Betalen proefkrat
Het betalen van een proefkrat via deze website gaat via iDEAL. U krijgt een bevestiging van uw bestelling toegestuurd naar het opgegeven e-mail adres. Het betalen van een proefkrat aan de deur gaat via factuur. De factuur krijgt u naar het opgegeven e-mail adres gestuurd en dient u binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur te voldoen. Uit veiligheidsoverwegingen nemen onze bezorgers geen contant geld aan.

Bezorggebied streekkrat
Het kan zijn dat u buiten ons bezorggebied valt. Als u uw gegevens invult op de online bestelpagina en klikt op 'proefkrat afrekenen', wordt dit gecontroleerd. Indien we nog niet in uw regio bezorgen krijgt u deze melding. We bewaren dan uw gegevens en laten u weten zodra we ook in uw buurt gaan bezorgen. Hoe meer aanmeldingen, des te eerder we zullen uitbreiden naar uw postcode gebied.

Geen streekkrat ontvangen
Indien u de streekkrat niet heeft ontvangen op de donderdagavond of vrijdagavond en het ook niet bij de buren is achtergelaten dient u dit z.s.m. telefonisch aan ons door te geven op nummer 030-2271644 of per mail naar info@streekmolen.nl. Wij kunnen aan de hand van uw bericht dan direct actie ondernemen. Bewaar de verstuurde mail goed, hier kunnen wij in sommige gevallen naar vragen.


Lidmaatschap

Proefkrat omzetten naar lidmaatschap
U kunt de proefkrat omzetten in een lidmaatschap door een aanvraag in te dienen onder het kopje 'lidmaatschap' of ons te mailen op info@streekmolen.nl of ons te bellen op 030-2271644. De proefkrat wordt dan omgezet in een tweewekelijks lidmaatschap. U krijgt een bevestiging per mail met daarin onder andere de eerstvolgende leverdatum en een incasso formulier. Gelieve dit in te vullen en te retourneren.

Betalen lidmaatschap
Een lidmaatschap loopt altijd via automatische incasso. Aan het begin van iedere maand incasseren we voor de hele maand. Uiteraard wordt er rekening gehouden met vakanties die zijn doorgegeven voor het einde van de vorige maand. Indien we voor het einde van de maand niet op de hoogte zijn dat u in de volgende maand op vakantie gaat, wordt het totale bedrag van uw rekening afgeschreven. Wijzigingen in de gefactureerde maand kunt u gewoon doorgeven. U krijgt dan geen streekkrat geleverd tijdens uw vakantie. De daarop volgende periode wordt dit bedrag verrekend. Wij crediteren dan de geannuleerde streekkrat. Uiteraard mits dit voor maandagmiddag 12.00 uur voor de eerstvolgende levering bij ons bekend was.

Beëindigen lidmaatschap
U kunt het lidmaatschap eenvoudig stopzetten. Gelieve dit te doen voor maandagmiddag 12.00 uur voor de eerstvolgende levering door een e-mail te sturen naar info@streekmolen.nl met uw gegevens en reden van stopzetten. Wij waarderen het als u kort aangeeft waarom u met het lidmaatschap wilt beeindigen zodat wij de service richting onze klanten kunnen verbeteren. Indien wij uw opzegging later binnenkrijgen dan de maandagmiddag 12.00 uur voor de eerstvolgende levering, leveren wij nog eenmalig een streekkrat aan u uit en gaat de opzegging direct daarna in. De reden is dat wij na 12.00 uur alle bestellingen doen en niets willen weggooien. Wij bewaren uw gegevens voor het geval u uw lidmaatschap wilt heractiveren.


Niet thuis

Niet (op tijd) thuis voor de levering
Wij leveren de krat tussen 17.00 uur en 22.00 uur bij u thuis af. Indien u niet (op tijd) thuis bent om de streekkrat in ontvangst te nemen zal de bezorger de krat afleveren bij de buren en een kaartje in uw brievenbus doen. De bezorger zal aan uw buren vragen of ze de koelproducten in de koelkast willen bewaren.

Tijdelijk geen krat?
Als u tijdelijk geen krat wilt ontvangen omdat u bijvoorbeeld op vakantie gaat, dan is dat geen probleem, mits we dat uiterlijk maandagmiddag voor 12.00 uur voor de eerstvolgende levering van u ontvangen per e-mail op info@streekmolen.nl. Dit in verband met de bestellingen die we op maandagmiddag doen. Indien we dit niet tijdig van u doorkrijgen zijn we genoodzaakt de krat in rekening te brengen. Wellicht dat u dan iemand anders blij kunt maken met de streekkrat?


Bewaren van producten

Bewaren van vlees, vis of vegetarische producten
De producten worden volgens de HACCP code gekoeld bij u afgeleverd. Op de verpakking staat een t.h.t. datum. Tot deze datum kunt u het product (mits bewaard in de koeling onder 7ºC) gewoon gebruiken. U kunt in een aantal gevallen het product ook invriezen, mits u dat direct doet na ontvangst. Dit staat, afhankelijk van de leverancier, vermeld op het product. In het algemeen kunt u er vanuit gaan dat de producten na invriezen nog 1-3 maanden houdbaar zijn. Dit is afhankelijk van het soort product.

Bewaren van groenten en fruit
Niet alle groenten horen thuis in de groentela van de koelkast. Een aantal producten kunt u het beste buiten de koeling bewaren zoals pompoen, aardappels, uien en een aantal koolsoorten. Liefst droog, donker en enigszins koel (bijkeuken, kelder of donker keukenkastje). Indien de aardappels niet donker worden bewaard krijgen ze uitlopers en als ze vochtig worden gaan ze rotten.

Vruchtgroenten kunnen prima een tijdje buiten de koeling bewaard worden. Komkommer, tomaten, paprika, courgette en aubergine zijn allemaal vruchtbeginselen van een plant en komen van oorsprong uit warmere klimaatgebieden. Ze houden dus niet zo van kou. Daarnaast bevatten ze ook een natuurlijk ingebouwde stof (ethyleen) die ze doet rijpen. Deze stof verspreidt zich als een gas op andere producten die daar weer sneller van gaan rijpen, tot zelfs rotten. Leg dus ethyleenhoudende groenten en fruit niet met ander fruit in één schaal, maar doe ze in een aparte schaal.

Champignons kunt u het beste in de koeling bewaren, samen met een vel keukenrol opgevouwen over het bakje. De champignons blijven zo langer houdbaar.

De meeste bladgroenten zoals andijvie, sla en spinazie kunt u het beste zo snel mogelijk nuttigen. Bewaar dit altijd in de groentela van de koelkast.

Bewaren van zuivelproducten
Ook de zuivelproducten worden volgens de HACCP code gekoeld bij u afgeleverd. Op de melk, yoghurt en karnemelk verpakking staat een t.h.t. datum. Tot deze datum kunt u het product (mits bewaard in de koeling onder 7ºC) gewoon gebruiken.

Eieren hoeft u niet gekoeld te bewaren en blijven 28 dagen goed. Op de verpakking staat, afhankelijk van de leverancier, een t.h.t. datum.

De kaas blijft in de koelkast 1-2 weken goed in het papier waarin wij het leveren. Hoe ouder de kaas, des te langer die goed blijft.

Bewaren van brood
Het biologische brood van de Veldkeuken wordt op de dag zelf vers gebakken. Mocht u het brood 1-2 dagen later willen nuttigen, kunt u het beste het brood besprenkelen met water en 8 minuten oppiepen in de oven op 175ºC. U heeft dan weer heerlijk knapperig brood. Het brood wordt in een diepvriesbestendige broodzak geleverd. U kunt het brood ongeveer 2 weken invriezen, daarna gaat het uitdrogen.

Allergisch?
Wij krijgen af en toe vragen of we rekening kunnen houden met bepaalde allergieën zoals glutenallergie of koemelkallergie. Dit kunnen we helaas nu (nog) niet. Uiteraard is dit wel een extra service die we in de toekomst willen gaan leveren. Zodra we dit kunnen leveren zullen we dat op onze website en via onze nieuwsbrief bekend maken.


Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden op deze pagina, kunt u het beste een mail sturen met uw vraag naar info@streekmolen.nl. De kwaliteit van onze service en producten staat bij ons hoog in het vaandel. Mocht u een klacht hebben of een vraag, stuur dit dan naar info@streekmolen.nl of bel ons op 030-2271644. Wij zullen er alles aan doen om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap