Onze leveranciers

Al onze seizoensproducten zijn zo vers mogelijk, komen zo veel mogelijk uit de streek, zijn duurzaam en/of biologisch en van Hollandse bodem.

Pig me

Pig Me

Boer Josse wil de consumenten weer in contact brengen met de lokale vleesproductie. Dat wil hij doen door het gehele proces van geboorte tot consumptie op transparante wijze zichtbaar en beleefbaar te maken. Ik betrek de consument bij het hele verhaal: opbouw locatie, geboorte, voeding en verzorging en met de slacht en vleesverwerking.
Bekijk zijn website om te zien waar zijn varkens lopen: www.pigme.nl

Eemlandhoeve

Eemlandhoeve

Midden tussen de weilanden van Bunschoten-Spakenburg ligt de Eemlandhoeve, een ecologische zoogkoeienboerderij met potstal, enkele tuinen, boomgaard en een bijenstal. Boer Jan Huijgen, zijn zoon Henk en vrouw Maaike houden op de Eemlandhoeve vleeskoeien van het Franse ras Blonde d'Aquitaine. Momenteel lopen er zon veertig koeien met hun kalveren en de pinken (eenjarigen). Alle koeien zijn geadopteerd door betrokken burgers.
www.eemlandhoeve.nl

Brood van Bakkerij de Veldkeuken

Ambachtelijke Bakkerij de Veldkeuken

In onze bakkerij op Amelisweerd worden met passie de lekkerste biologische broden, taarten & hartige gerechten op ambachtelijke wijze gebakken. Wij gebruiken in onze broden uitsluitend tarwemeel, roggemeel en speltmeel afkomstig uit Nederland, gemalen op de watermolen decommandeursmolen. In 2011 haalden wij met ons Houthakkersbrood de finale van de SmaakvanNL.
www.veldkeuken.nl

Biologische Groentes uit de Moestuin

De Moestuin

Dit is niet zomaar een plek waar groenten en fruit worden geteeld, maar dit is een uniek project dat met een tuin, de moestuinwinkel en het lunchcafé voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Biologische moestuin De Maarschalkerweerd verkoopt biologische groente, fruit, kruiden en diverse producten van biologische boeren uit de regio.
www.moestuinutrecht.nl

Boerderij de Omrand

Boerderij De Omrand

Boerderij De Omrand ligt in Stoutenburg-Noord, is in 1935 gebouwd en wordt sindsdien bewoond door de familie Van Oosterom. Cornelis van Oosterom begon er met 200 kippen en 15 koeien. In 1968 werd het bedrijf voortgezet en uitgebreid door zijn zoon Teunis Pieter van Oosterom. Sinds het jaar 2000 is het bedrijf overgenomen door Kees en Hanneke van Oosterom. Zij zijn in 2010 begonnen met de omschakeling van gangbaar naar biologisch. Op De Omrand worden nu 50 melkkoeien en 12.000 biologische scharrelkippen gehouden. Ook zijn er kalfjes, geitjes en konijnen aanwezig.
www.boerderijdeomrand.nl

Aardappelboer

De Aardappelboer

"Wij telen zeldzame, oude rassen aardappelen die speciaal op smaak zijn geselecteerd. En dat proef je! Bij De Aardappelboer staan we voor een eerlijk verhaal: een product dat duurzaam en met passie wordt geproduceerd bij u in de buurt. Weten waar je eten vandaan komt en trots zijn op je product, daar staan wij voor."
www.aardappelboer.nl

Pluimveehouderij Meijer

De familie Meijer uit Vreeland heeft een bedrijf met 45.000 leghennen in twee stallen en twee leeftijden, zodat het hele jaar eieren geleverd kunnen worden van goede A kwaliteit. "De eieren hebben de naam Freilandeieren (Vrije Uitloop eieren), dat betekent dat de kippen de beschikking hebben over een overdekte uitloop en buitenuitloop. Er is 12 ha grond waar de kippen lekker buiten kunnen lopen. De vrije uitloop eieren krijgen ** van de dierenbescherming. Ons handelsmerk is verser dan vers: de eieren die we leveren, zijn dezelfde ochtend gelegd."
www.groenehartstreekproducten.nl

Van Woerkom

Theo van Woerkom’s confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe die volgens oud familie recept jams bereid. "Ons assortiment bestaat onder meer uit meer dan 150 soorten jams, fruitbeleg, stropen, chutney’s, siropen, vruchtensauzen en mosterd aangeboden in nostalgische weckpotten. Alleen pure en eerlijke producten gemaakt met de zorg en aandacht die ze verdienen."
www.woerkom-confituren.nl

Doruvael

Wij zijn Ad, Ans en Jirco Vlooswijk. Wij hebben een melkveebedrijf,  kaasmakerij en een Landwinkel in Montfoort. Met veel zorg en ambachtelijk vakmanschap maken wij boerenkaas. Onze specialiteit is Le Petit Doruvael. De naam is ontleend aan de ruilverkaveling. Op ons bedrijf heet Ans u welkom in de winkel, maakt Ad de kaas en Jirco melkt en verzorgt de 100 koeien.
www.doruvael.landwinkel.nl

Annas Hoeve

Annas Hoeve

De familie Hak boert al sinds 1898 op de Zwitsers aandoende kruisboerderij Annas Hoeve in het mooie Gein. Een kronkelig idyllisch riviertje dat uitmond in het dorpje Abcoude. Wij, Henno en Femke Hak, zijn alweer de vierde generatie die op deze plek met liefde boeren. "We maken van de melk van onze Hollandse koeien, die genieten van vers mals weidegras, zachte yoghurt in diverse smaken maar ook de verse kaas Hollandse Witte."

Kaasboerderij De Wit - Ambachtelijke handgemaakte boerenkaas

De Wit

Jan en Anneke de Wit zijn de eigenaars van kaasboerderij De Wit uit Harmelen. Alle kaas wordt met veel zorg en aandacht geproduceerd en met resultaat. In 2006 behoorden ze tot een van de beste 5 kaasmakers van Nederland en werden ze eerste op de kaaskeuring in Woerden. De eigenaars zijn echte liefhebbers van koeien én boerenkaas en dat straalt er vanaf. Geniet van de heerlijke smaak van De Wit boerenkaas.
www.dewitboerenkaas.nl

Rijnrund uit de Kromme Rijnstreek

Rijnrund uit de Kromme Rijnstreek

Boer en slager Marcel Wouters zorgt onder andere voor de malse biefstukken en de rookworsten in de krat. Rijnrund is een eenmansbedrijf en het unieke is dat hij niet alleen boer is, maar ook slager. Het begint allemaal op de boerderij, extensief en diervriendelijk is daar de basis. Dit houdt in dat de koeien in de zomer gewoon buiten in de wei lopen en ’s winters in een warme stal staan. De kalfjes blijven minstens 6 maanden bij hun moeder. De eigen fokstier zorgt ervoor dat er RijnRund kalfjes geboren worden. De koeien lopen in de zomer lekker in de wei en in de winter staan ze in de verwarmde stal. De runderen grazen in de weilanden rond de Kromme Rijn streek en worden echt door hem vertroeteld.
www.rijnrund.nl

De Bijkerij

De Bijkerij

Stichting de Bijkerij levert honing aan Streekmolen. Het is een imkerij die bestaat uit bevriende imkers die samenwerken. "Onze bijen staan in de Oostvlietpolder bij Leiden. Een gebied van het Zuid-Hollands Landschap waar onze bijen een duurzame plaats hebben. Onze honing komt uit dit gebied en is dus echte streekhoning. Wij besteden veel aandacht aan onze honing en zijn er trots op dat dit streekproduct in de Streekmolen krat zit. www.debijkerij.nl

Pasta di Stelle - traditionele pasta

Pasta di Stelle

Pasta di Stelle produceert verse pastas op ambachtelijke wijze. De grondstoffen zijn zoveel mogelijk duurzaam en van biologische oorsprong. Het meel wordt gemalen bij een traditionele molen. De producten worden geproduceerd zonder conserveringsmiddelen, kkunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers. Dit alles resulteert in een heerlijke pasta die zich onderscheidt in hoge kwaliteit.
www.pastastelle.nl

Le Salonard

Le Salonard

In onze bakkerij worden de broden met de grootste zorgvuldigheid en passie bereid. Ze zijn uitsluitend samengesteld met de beste ingrediënten en worden nog met de hand gemaakt. Ook maken wij zelf onze taartjes, brownies, caramel, koekjes, quiches en andere heerlijkheden. De ingrediënten worden bij de omringende boeren en leveranciers gehaald.
www.lesalonard.com

Kaasboerderij De Wit - Ambachtelijke handgemaakte boerenkaas

Lankerenhof

Chris en Marjanne Borren willen op hun bedrijf eieren produceren op een manier die goed is voor de kip, de consument en voor de pluimveehouder. De eieren heten dan ook Bleieren, omdat zowel de kippen als de mensen er blij van worden. "Bleieren mogen het biologische-, 3-sterren beterleven- en het Erkend Veluws Streekproduct keurmerk dragen. Naast eieren leveren onze kippen ook vlees. In en rond de stallen hebben de kippen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen." De Lankerenhof is erop gericht het milieu zo min mogelijk te belasten en voedsel kilometers te beperken.
www.lankerenhof.nl

Eemlandhoeve

Dutch Angus

Dutch Angus levert vlees van Aberdeen Angus koeien, gehouden door biologische boeren in Nederlandse natuur. “Het ras staat wereldwijd bekend om de intense smaak van het vlees en in Nederland komen ze nu ook steeds vaker voor. De koeien hebben alle ruimte en eten veel verschillende grassen en kruiden, dat proef je terug in het vlees.”
www.dutchangus.nl

VandeStreek-bier

VandeStreek-bier

Ronald en Sander van de Streek, twee broers uit Utrecht die in 2013 hebben besloten om hun zelfgebrouwen bieren op de markt te brengen. Bier is een natuurproduct en wordt gemaakt van water, mout, hop en gist. Door te spelen met deze ingrediënten creëren wij smaakvolle, en waar mogelijk biologische, speciaalbieren.
www.vandestreek-bier.nl

Blaarkopkoeien_Elsbroekerwei

Boerderij Elsbroekerwei

"Op onze boerderij, in de Bollenstreek, houden we blaarkopkoeien. Onze boerderij is een gemengd bedrijf. We telen bloembollen op zandgrond en onze koeien grazen in de Elsbroekerpolder. In dit oude veenweidegebied groeien allerlei grassen en kruiden, wat het een paradijs maakt voor weidevogels en goed voor de koeien. Het blaarkopvlees staat bekend om zijn volle smaak en uitstekende vleeskwaliteit."
www.elsbroekerwei.nl

VandeStreek-bier

TonS Mosterd

TonS Mosterd & Heerlijkheden is een ambachtelijk mosterd- en sauzenmakerij. Al sinds 1978 maakt Ton diverse producten voor elke levensgenieter. Lekker en puur natuur, want er zitten geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen in. Alle sauzen worden gemaakt van 100% zonne-energie. U kunt lekker genieten en helpt tegelijk om de wereld schoon achter te laten.
www.tonsmosterd.com

Blaarkopkoeien_Elsbroekerwei

Schulp

Als u een Schulp drinkt, proeft u het fruit. Dat is het geheim, er zit alleen maar fruit in de sappen van Schulp. Fruit is een natuurproduct en geen oogst is hetzelfde. Als fruitkenners werken we daarom voortdurend met de beste mix van rassen uit de nieuwe oogst. Het hele proces van appel tot in de fles vindt plaats in minder dan een uur!
www.schulp.nl

 

Mijn aardappels zijn om te Smullen!

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2020 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap