Streekmolen wil een verbinding vormen tussen de stad en het platteland


Dit willen wij bereiken door: "Zoveel mogelijk mensen te laten genieten van (h)eerlijke producten van eigen bodem". Dit doet Streekmolen door het aanbieden van kratten met duurzame (waar mogelijk biologische) en kwalitatief hoogstaande, verse seizoensproducten die zoveel mogelijk uit de streek komen en van Hollandse bodem zijn. Bij de selectie van producten hecht Streekmolen veel waarde aan respect voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Authenticiteit, vakmanschap en passie staan bij Streekmolen hoog in het vaandel.” Streekmolen bestaat sinds 2012.

Streekmolen Proefkrat

Van grond tot mond

Ongeveer 85% van wat de consument in de supermarkt betaalt blijft in de voedselketen hangen (voornamelijk bij de grote supermarktketens) en slechts 15% gaat uiteindelijk naar de boer.
Daarnaast komt ons eten vooral van ver weg: zo'n 95% van ons voedsel komt uit het buitenland, tegen slechts 5% dat uit de regio komt. Tenslotte wordt nauwelijks geprofiteerd van de (genetische) diversiteit in eigen land: slechts 0,2% wordt benut en 99,8% dus niet. Wij willen ervoor zorgen dat de voedselketen weer wordt verbreed, waardoor de winst eerlijk wordt gedeeld over boeren, transport en verkoop: fair share voor iedereen. Ook wil Streekmolen zorgen voor een nieuwe balans tussen mondiaal en lokaal voedsel! Ten slotte willen we er ook aan bijdragen dat er meer gebruik wordt gemaakt van de diversiteit in eigen land. Zo wordt het proces van grond tot mond weer eerlijk en gezond!

Onze leveranciers

Onze leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd. Al onze producten zijn zo vers mogelijk, komen zo veel mogelijk uit de streek, zijn duurzaam en/of biologisch en komen van Hollandse bodem. We leveren zoveel mogelijk volgens de seizoenen. Wij zoeken altijd naar het best beschikbare alternatief. Waar mogelijk kiezen we voor een lokaal product van de boer uit de streek. Is dit niet beschikbaar, dan zoeken we naar een ander Hollands product.

Ontmoet onze leveranciers

Ontmoet onze leveranciers

Jouw voordelen

✓ Elke 2 weken een Streekkrat vol gezonde producten
✓ Flexibel lidmaatschap
✓ Gratis thuisbezorgd
✓ Heerlijke recepten
✓ Persoonlijk contact

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap