Worteltaart (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 600 g peen, schoongemaakt en in stukken
  • 120 g aardappelen, geschild en in stukken

Zelf toevoegen
  • 100 g geraspte gruyère of een andere pittige kaas
  • nootmuskaat
  • 3 eieren
  • beetje boter
  • beetje bloem
  • vinaigrette: olie, azijn, mosterd, zout, peper


Worteltaart (basis) van

Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de stukken wortel samen met de aardappelen gaar in water en zout. Klop ondertussen in een mengkom de eieren los. Laat de gare groente goed uitlekken en pureer ze. Voeg de puree samen met de kaas bij de eieren. Meng goed en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi lichtjes met wat bloem. Doe het wortelmengsel in de schaal en zet in de oven. Laat de taart zo’n 45-60 min. bakken. Het lekkerst is de taart van te voren te maken en de volgende dag nog even op te warmen.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap