Vanillesaus en gestoofde appeltjes (culinair)

Toetje voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1,7 dl melk
  • 3 tot vier appels, geschild en in partjes

Zelf toevoegen
  • 0,7 dl slagroom
  • ½ vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
  • 60 g suiker
  • 4 eigelen
  • Voor de appels: eventueel wat suiker, kaneel


Vanillesaus en gestoofde appeltjes (culinair) van

Giet de melk en de room in een pannetje met dikke bodem. Doe het halve vanillestokje erbij. Breng de vloeistof tegen de kook aan. Haal dan de pan van het vuur en laat de vanille een kwartiertje trekken. Haal het stokje eruit en leg het op een schone snijplank. Schraap met een puntig mes het nog resterende vanillemerg uit de stokjes en doe dit terug in de pan. Klop de eigelen en de suiker met de mixer licht en schuimig. Giet er een klein beetje hete melk uit de pan bij (dit heet ‘familie maken’!), meng goed, en dan, voorzichtig, de rest van de melk bij de eieren. Meng goed. Giet alles terug in de pan. Verwarm het, terwijl je voortdurend roert met een houten lepel. Roer goed over de bodem en langs de randen! Op een gegeven moment gaat de crème binden, je merkt dat de saus dikker wordt. Haal onmiddellijk de pan van het vuur en giet de saus in een kom. Eventueel zet je de kom in een bak met koud water. De saus mag absoluut niet koken, want dan schift het. Zet tot gebruik in de koelkast en roer nog een keer goed door voor het serveren. Stoof de appelpartjes gaar in een laagje water met eventueel wat suiker en kaneel. Giet resterend vocht af. (Je kunt ze ook bakken in een beetje boter.) Serveer warm met de koude vanillesaus.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap