Gele peen in sinaasappelsaus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 500 gram gele peentjes

Zelf toevoegen
  • 1 sinaasappel
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el honing, of meer naar smaak
  • 1 el boter
  • zout en peper


Gele peen in sinaasappelsaus van

Maak de gele peen schoon en snijd ze in mooie, schuine stukken. Was de sinaasappel goed en rasp de schil van de vrucht. Snijd de sinaasappel vervolgens in 2 helften en pers deze uit. Doe een klontje boter in een pannetje en laat het smelten. Doe peen met de honing, de rasp en het sap van de sinaasappel en het karwijzaad er bij. Laat het gerecht 15 minuten rustig pruttelen. Het vocht zal wat indikken en kun je voor het serveren over de peentjes heen schenken. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap