Aardappel gevuld met pikante tomaten en chorizo

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 4 grote aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 450 gram trostomaten
  • 1 theelepel hotties sambal (meer naar eigen smaak)
  • Boerensla

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes op oliebasis
  • 150 gram chorizo


Aardappel gevuld met pikante tomaten en chorizo van

Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Kook de aardappelen met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit in een braadpan de olie. Pel de sjalotten en snipper ze. Fruit de sjalotjes en de geperste knoflook tot ze licht bruin kleuren. Voeg een theelepel hotties sambal toe (meer naar eigen smaak). Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Snijd de trostomaten in blokjes en voeg beide toe aan het mengsel. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Snijd de chorizo in plakjes en voeg dit toe aan het tomatenmengsel en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Snijd de gare aardappelen aan de bovenkant kruislings in. Druk de buitenkanten iets op zij zodat de aardappelen wat open op het bord komen te liggen. Schep het tomaten mengsel over de aardappelen en serveer de gevulde aardappelen met een boerensalade. Smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap