Aardappel-venkel gratin

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 venkel knol
  • 300 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 1 zoete ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 100 ml slagroom
  • 25 ml melk


Aardappel-venkel gratin van

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd er ringen van. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de uienringen tot ze licht gekleurd zijn. Pers de teentjes knoflook en fruit deze mee met de uien. Schil de aardappelen en snijd er dunne schijven van. Snijd ook de venkel in plakken. Vet een ondiepe ovenschaal in. Leg op de bodem een aantal venkelplakjes, gevolgd door een laagje aardappel schijfjes, strooi er wat zout en peper op. Leg er vervolgens wat uienringen en rozemarijnnaaldjes op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Meng in een mengbeker de melk met de ongeklopte slagroom en schenk het mengsel over het gerecht. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht in 30 minuten gaar. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap