Aardappelgratin met blauwaderkaas van Streekmolen

Voorgerecht/bijgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 75 gram blauwaderkaas
  • 4 grote aardappelen
  • 50 gram spekjes
  • knoflookolijfolie

Zelf toevoegen
  • 1 bakje slagroom
  • peper en zout


Aardappelgratin met blauwaderkaas van Streekmolen van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen beetgaar. Bak de spekjes in een pan met wat olijfolie tot ze gaar zijn. Spoel de aardappelen af onder koud water, en snijd deze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met wat van de olijfolie en leg op de bodem een laagje aardappel. Bedek deze lage met verkruimelde blauwe kaas, spekjes en zwarte peper. Vervolgens weer een laag aardappel. Herhaal dit proces totdat de ovenschaal vol is. Schenk nu de slagroom over de aardappelen, en top af met de blauwe kaas. Zet de ovenschaal ┬▒20 minuten in de oven, of totdat de slagroom wat is ingedikt en de kaas gesmolten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap