Aardappelgratin met mozzarella (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 500 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje peterselie
  • Vers gemalen peper en zeezout


Aardappelgratin met mozzarella (basis) van

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de uien en snijd ze in dunne plakken. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Snijd ook de buffelmozzarella in plakken. Pers de knoflook en hak de kruiden fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de uienringen. Voeg extra olijfolie toe en bak hierin de aardappelplakken. Vet in de tussentijd een ovenschaal in. Als de aardappelplakken gaar zijn, leg dan een laag aardappel in de ovenschaal maal er flink wat peper en zeezout over. Verdeel de gehakte peterselie overheen. Leg er vervolgens een laag uienringen en een laag tomaat op en verdeel de oregano en de basilicum over deze laag. Leg er tenslotte een laag buffelmozzarella op en sprenkel er wat olijfolie over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelgratin in 30 minuten gaar. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap