Aardappelkoekjes

Bijgerecht voor 2 personen, 0 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • Basilicum
  • sjalotje
  • 700 gram aardappels
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 kwarteleitjes ( of 1 normaal ei)

Zelf toevoegen
  • parmazaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • olie


Aardappelkoekjes van

Schil de aardappelen, en rasp ze, snijd ook de knoflook fijn en maak kleinere stukjes van de basilicum en de parmazaanse kaas. Dep de geraspte aardappel droog met keuken papier. Doe nu alles in een kom, voeg nu ook de bloem, eieren en de peper en zou toe. Als het mengsel nog te nattig is kan er nog wat bloem toegevoegd worden, maar een beetje nattig is goed. Zet nu een pan op het vuur en voeg een goede laag olie toe. Maak mini pannenkoekjes van het deeg en leg ze dan gelijk in de pan. Wanneer ze goudbruin zijn kunnen ze omgedraaid worden. Dit is heerlijk te serveren bij een stukje vis om eens te variëren. – Vind je het nog te nattig? Voeg dan nog een of twee eetlepels bloem toe, maar niet te veel. Het mengsel mag een beetje nattig blijven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap