Aardappelpuree met witlof en kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 3 stronken witlof
  • 500 gram aardappels

Zelf toevoegen
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • 50 gram creme fraiche


Aardappelpuree met witlof en kaas van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de aardappelen in grove stukken en kook ze in een pan met water in 25 minuten gaar. Was de witlof en verwijder het harde deel aan de binnenkant. Snijd de witlof in stukken en bak deze 2 minuten in een pan. Voeg hier de creme fraiche aan toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen tot een purree en roer de witlof hierdoorheen. Roer ook een beetje geraspte kaas duur de purree. Doe de purree in een ovenschaal en strooi nog wat kaas over de schaal. Bak de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap