Aardappelsoep met bospeen

Lunchgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 300 gram bospeen
  • 2 grote aardappels

Zelf toevoegen
  • 500 ml groentebouillon
  • Halve ui
  • 1 theelepel kerrie


Aardappelsoep met bospeen van

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Maak de bospeen schoon en snijd deze in stukjes. Pel en snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Zet een kookpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Fruit het uitje met de knoflook. Meng het kerriepoeder er door. Voeg na 2 minuten de bospeen toe en de aardappelblokjes. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op een laag vuur 20 minuten pruttelen. Zodra de bospeen en de aardappelen zacht zijn geworden, kun je het vuur uitzetten en de soep met een staafmixer pureren tot de gewenste structuur. Serveer de soep met een brood uit de Streekmolenkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap