Aardappel-tomatenmaaltijdsoep

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 trostomaten
  • 2 aardappelen
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ┬Ż theelepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter water


Aardappel-tomatenmaaltijdsoep van

Schil en was de aardappel en snijd er blokjes van. Snijd de tomaten ook in stukken. Pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook. Zet een soeppan op het vuur, smelt de boter en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaat, aardappel, tomatenpuree, de tijm en het bouillonblokje en blaadje laurier toe. Schenk het water er bij en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten doorkoken. Verwijder het blaadje laurier en pureer de soep tot de gewenste gladheid. Breng de soep verder op smaak met wat zout en peper. Serveer de soep met een dikke plak brood uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap