Aardpeer in een krokant bier-deegkorstje

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 8 kleine aardperen
  • 70 ml Willibrord bier

Zelf toevoegen
  • 1 laurierblaadje
  • 4 dl frituurolie
  • 2 scharrel eieren
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 80 gram bloem
  • ½ theelepel zout


Aardpeer in een krokant bier-deegkorstje van

Borstel de aardperen goed schoon onder stromend water. Zet een pan met water op het vuur en hierin wat zout, het laurierblaadje en de aardperen. Kook de aardperen ongeveer 10 minuten. De kooktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de aardperen. Prik na 10 minuten even in de knolletjes. Als je ze nog niet zacht genoeg vindt, laat ze dan nog 2 minuten doorkoken. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen. Voor het beslag klop je de eieren, het bier en de zonnebloemolie door elkaar. Roer het meel en een snufje zout er door heen. Zorg dat je een glad beslag krijgt. Verhit de frituurolie tot 180-200°C. Haal de aardpeer door het beslag en bak de knolletjes goudbruin in de olie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde aardperen met een sausje naar keuze. Eet smakelijk.  


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap