Amuse van rode kool

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 grote aardappel
  • 200 gram rode kool

Zelf toevoegen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 4 takjes tijm
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 handje rucola
  • Zout en versgemalen peper


Amuse van rode kool van

Schil en was de aardappel en snijd deze in plakken van 1 cm dik. Zet een kookpan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelschijfjes beetgaar. Snijd in de tussentijd de rode kool in repen en was deze. Rits de blaadjes van de tijm van de steeltjes. Giet de aardappelschijfjes af en dep ze droog. Zet een wok op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Leg de aardappelschijfjes in de pan en strooi de helft van de tijmblaadjes er over. Bak de aardappel goudbruin. Pel de teentjes knoflook en voeg deze in het geheel toe aan de aardappel en bak het nog even mee. Voeg de rode kool toe en zet het vuur iets lager en roerbak de rode kool een minuut of 8 mee. Voeg dan de crème fraîche en de andere helft van de tijmblaadjes toe. Voeg naar wens wat zout en peper toe. Verdeel de rucola over de borden en leg hierop de aardappelschijfjes. Leg op iedere schijf aardappel een hoeveelheid rode kool en bestrooi het voor het serveren met wat Parmezaanse kaas. De teentjes knoflook worden niet geserveerd en waren alleen voor het afgeven van de smaak. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap