Andijvie met pit

Hoofdgerecht voor 2 personen, 75 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout


Andijvie met pit van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de andijvie onder stromend water. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de andijvie gedurende 7 minuten. Laat de krop goed uitlekken in een vergiet. Snijd de onderkant van de andijvie en snijd de stronk over de lengte doormidden. Leg de andijvie in een ovenschaal en voeg de olie, rode wijnazijn en de cayennepeper. Pers de teentjes knoflook boven de andijvie, voeg een eetlepel water toe en schep alles goed om. Proef de andijvie en voeg eventueel wat meer rode wijnazijn en /of cayennepeper toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in de oven. Bak het gerecht in 75 minuten af in de oven. Serveer de andijvie met de vis uit de Streekmolenkrat van deze week. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap