Andijviesalade met appel (basis)

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 krop andijvie
  • 2 appels

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 ons bacon (meer of minder naar eigen smaak)
  • 1 bol mozzarella


Andijviesalade met appel (basis) van

Scheur de bladeren van de krop andijvie, was ze goed, laat het uitlekken en verdeel het over de borden. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Verhit een (grill)pan en bak hierin de bacon tot deze knapperig is. Grill ook de plakken appel. Maak een dressing door de olijfolie, mosterd, honing en witte wijnazijn goed met elkaar te mengen. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de plakken appel en mozzarella over de andijvie. Snijd de bacon in stukjes en verdeel deze ook over de borden. Maak het gerecht af door de dressing eroverheen te sprenkelen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap