Andijviesalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 eieren
  • 1 krop andijvie

Zelf toevoegen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 blikje/potje ansjovisfilets
  • 3 bosuitjes


Andijviesalade van

Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze af met koud water en pel ze. Snijd van de krop andijvie het kontje af en was de bladeren. Laat de bladeren goed uitlekken en scheur ze vervolgens in grove stukken. Meng in een schaaltje of mengkom de olijfolie met de witte wijnazijn en de mayonaise (wil je het minder vet, gebruik dan de helft yoghurt) tot een gladde dressing. Sprenkel de dressing over de andijvie. Snijd de eieren in parten en leg het op de andijvie. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en snijd ringetjes van de bosuitjes. Verdeel zowel de ansjovis als de bosui over de salade. Serveer de salade met gebakken aardappelen en een stukje witvis. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap