Andijviesoep

Voorgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 krop andijvie
  • 1 brood

Zelf toevoegen
  • 1 kleine ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram vermicelli
  • zout en versgemalen peper


Andijviesoep van

Pel de ui en snijd deze in ringen. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de uienringen. Snijd de andijvie in fijne reepjes, was deze gronding en laat het uitlekken. Voeg de andijvie toe aan de uienringen en fruit het een minuutje mee. Zet in een soeppan 1 liter groentebouillon op en voeg daaraan de uienringen en andijvie toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen in een afgedekte pan. Zet het na 15 minuten iets hoger en voeg de vermicelli toe. Als de soep opnieuw kookt, zet dan het vuur weer wat lager en laat de soep zonder deksel op de pan, nog eens 15 minuten zachtjes koken. Voeg naar eigen smaak wat zout en versgemalen peper toe. Serveer de andijviesoep met het brood uit de Streekkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap