Andijviestampot met gemengde paddenstoelen (culinair)

Hoofdgerecht voor 30 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 kilo Frieslander aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 1 witte ui
  • 1 dl volle melk

Zelf toevoegen
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml witte wijn
  • Klontje boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat


Andijviestampot met gemengde paddenstoelen (culinair) van

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water gaar. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met de volle melk. Meng de nootmuskaat en de geraspte Parmezaanse kaas door de puree en klop het luchtig met een garde. Snijd de andijvie in repen, was deze grondig en laat het uitlekken. Schil de witte ui en snijd deze door en vervolgens in halve ringen. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Snijd de paddenstoelen, voeg ze toe aan de uien en bak het geheel op een hoog vuur in enkele minuten bruin. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de rauwe andijvie door de aardappelpuree. Serveer de andijviestamppot in een grote kom met een schep van het paddenstoelen-ui-mengsel er boven op. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap