Andijviestamppot met gebakken salami

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 stronk andijvie
  • 350 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • ½ rode paprika
  • 150 gram salamiworst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Scheutje melk
  • Klontje boter


Andijviestamppot met gebakken salami van

Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder het vel van de salami en snijd het vlees in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur, verhit er een scheutje olijfolie in en bak de blokjes salami. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Giet het water van de aardappelen af en stam de aardappelen met de melk en wat boter tot een smeuïge puree. Voeg de paprika en oregano toe aan de salami en bak het4 minuten mee. Snijd de andijvie fijn,was het grondig en laat het goed uitlekken. Schep de andijvie en de salami door de puree. Voeg naar smaak wat vers gemalen peper toe. Serveer de andijviestamppot in een leuke schaal. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap