Andijviestamppot met uienjus

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 250 gram zoete aardappel
  • Appelmoes
  • Halve Andijvie
  • 50 ml Volle melk

Zelf toevoegen
  • 2 Witte uien
  • Peper en zout
  • Kerriepoeder
  • Bakboter


Andijviestamppot met uienjus van

Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur. Was ondertussen de andijvie en snijd de andijvie in reepjes. Kook de zoete aardappelen 15 minuten in ruim kokend water. Voeg na 8 minuten de andijvie toe aan de pan. Snijd ondertussen de uien in ringen. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een beetje bakboter. Voeg de uien ringen toe en bak de uien totdat ze bruin worden. Voeg vervolgens een scheutje volle melk toe aan de koekenpan en laat met een deksel erop en op laag vuur nog even staan. Giet de zoete aardappelen en andijvie af en laat goed uitlekken. Gebruik een stamper op er een stamppot van te maken en voeg nog wat peper, zout en kerriepoeder toe. Serveer de stamppot met de uienjus en appelmoes. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap