Appelcake (culinair)

Nagerecht voor 4 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 3 appels

Zelf toevoegen
  • 1 ei
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • 100 gram boter of margarine


Appelcake (culinair) van

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Zet de appels met een eetlepel witte basterdsuiker in een laagje water op het vuur en kook er appelmoes van. Meng in een mengkom de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Meng de boter met de bruine basterdsuiker tot een gladde massa, voeg dan het eigeel er aan toe en meng het door elkaar. Voeg vervolgens het bakmeel beetje voor beetje toe en meng ook dit door elkaar. Voeg tenslotte de appelmoes en de rozijnen toe. Maak een andere mengkom vetvrij en klop hierin het eiwit met een snufje zout tot een schuimige massa. Spatel het schuim voorzichtig door het bakmeelmengsel. Vet een bakblik in. Giet het mengsel in het bakblik en bak de cake een uur in de oven. Controleer de cake na een uur op gaarheid door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Blijft er geen beslag op de prikker achter, dan is de cake gaar. Blijft er wel een restje achter verleng dan de baktijd tot maximaal 1½ uur. Blijf om de 5 minuten even controleren op gaarheid en zorg dat de cake niet verbrand.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap