Appelchutney

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 appels

Zelf toevoegen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimdikte gember
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels azijn
  • Zout en peper


Appelchutney van

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Doe de appelblokjes met 180 ml water in een pan en breng het aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken gedurende 10 minuten totdat de appel zacht wordt. Pers in de tussentijd de knoflook en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Schil de gember en rasp deze. Voeg de azijn, basterdsuiker, gember, knoflook en rode peper toe aan de appelblokjes als deze zacht zijn geworden en roer het goed door elkaar. Kook het geheel nog 30 minuten door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Eventueel kan er wat extra zijn worden toegevoegd. Neem de chutney van het vuur. Mocht je de chutney te grof vinden pureer de chutney dan met een staafmixer of prak de appelblokjes met een vork fijn tot de gewenste grofheid. Serveer de chutney bij de tartaartjes uit de Streekmolen krat van deze week. Eetsmakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap