Appeltaart

Nagerecht voor 2 personen, 70 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 pak mix voor appeltaart
  • 1 ei
  • 4 appels

Zelf toevoegen
  • 125 gram roomboter
  • ½ eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eetlepels honing
  • Een scheutje rum (optioneel)


Appeltaart van

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng 350 gram mix voor appeltaart met een ½ losgeklopt ei en 25 roomboter. Kneed hier een soepel deeg van. Laat de rozijnen in heet water wellen, schenk het overtollige water daarna af en meng het eventueel met een scheutje rum. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appel met kaneel en 2 eetlepels honing. Bekleed een springvorm met ¾ van het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel en leg de rest van het deeg in ruitvorm over de bovenkant. Bak de taart in 70 minuten in de oven. Serveer de taart warm als toetje met vers geklopte slagroom en een bolletje kaneelijs. Smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap