Appeltartelettes obv paté sucré

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 appels

Zelf toevoegen
  • 4 appels
  • 200 gram bloem
  • 4 eierdooiers
  • Versgeklopte slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 6 eetlepels basterdsuiker
  • 100 gram koude boter + 6 eetlepels
  • ½ theelepel zout


Appeltartelettes obv paté sucré van

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem met de poedersuiker boven een kom. Snijd de boter (100 gram) in blokjes en meng het door de bloem. Voeg het zout, de dooiers van de eieren en 2 eetlepels ijskoud water toe. Kneed het geheel tot een glad deeg en maak er een bal van en zet het een half uur in de koelkast. Na een half uur kan het deeg uitgerold worden tot een dikke plak die je als paté sucré bodem gebruikt voor de rest van het recept. Smelt de 6 eetlepels boter in een grote pan. Schil de appels, snijd ze door en verwijder de klokhuizen. Leg de appels in de gesmolten boter met de platte kant naar boven. Strooi de basterdsuiker er over heen. Bak de appels op een matig vuur, keer de appels af en toe om tot de appels bijna zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen. Bekleed een bakvorm met de paté sucré. Leg de appelparten op het deeg en zet de schaal in de oven. Bak de tartelettes 25 minuten tot de appels zijn gekaramelliseerd. Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer de tartelettes met een toefje slagroom als desert of bij de koffie als taartje.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap