Appeltoet uit de oven (basis)

Nagerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 appels

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eiwit
  • 25 gram poedersuiker
  • ¼ liter vanille vla
  • Snufje kaneel


Appeltoet uit de oven (basis) van

Verwarm de oven voor op 200°C Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het in blokjes. Meng in een ovenschaal de appelblokjes met de basterdsuiker, het snufje kaneel en de vla. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Ontvet in de tussentijd een mengkom en klop hierin het eiwit met de poedersuiker tot schuim. Verdeel het schuim over het appelmengsel in de oven en zet de ovenschaal terug in de oven tot het schuim licht bruin kleurt (ongeveer 5 minuten) Serveer deze toet warm. tip: om er een bijzondere twist aan te geven kan de helft van de vla vervangen worden door advocaat.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap