Asperge-lamsoor-aardappelsalade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 400 gram witte asperges
  • 100 gram lamsoren

Zelf toevoegen
  • 400 gram aardappels
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Roomboter
  • Peper en zout


Asperge-lamsoor-aardappelsalade van

Schil en was de aardappelen. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet dan het water af en doe ze in een grote schaal. Schil en snijd de asperges in vieren. Zet opnieuw een pan met water op het vuur en doe hierin, als het water kookt, de asperges. Kook de asperges gaar in ongeveer 10-12 minuten. Giet het water af als de asperges gaar zijn. Voeg een klont boter en wat zout toe aan de asperges en meng het met de asperges. Voeg de asperges toe aan de aardappelen. Zet een koekenpan op het vuur met hierin wat boter. Verhit de zalm hierin tot deze mooi zachtroze kleurt. Bak het vooral niet te lang, dan wordt het droog. Pluk de zalm uit elkaar als deze gaar is. Haal de zal uit de pan en gebruik de pan met wat extra boter om de lamoortjes te bakken. Schep de lamsoren bij de aardappels en asperges. Voeg de crème fraîche en rode wijnazijn toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel als laatste de zalm over het gerecht. Je kunt dit gerecht zowel warm als lauwwarm eten. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap