Aspergepizza

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 400 gram witte asperges
  • 250 gram (vega)gehakt

Zelf toevoegen
  • 350 gram groene asperges
  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram crème fraiche
  • 270 gram koelvers pizzadeeg (zelf maken kan uiteraard ook)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper


Aspergepizza van

Verwarm de oven voor op 210°C. Was de asperges, snijd de kontjes er vanaf en schil de witte asperges rondom. Snijd zowel de groene als de witte asperges in lange, schuine stukken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en blancheer in het kokende water de asperges gedurende 1 minuut. Giet de asperges af en spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas. Pel en pers de teentjes knoflook. Meng de knoflook met de crème fraiche. Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bestrijk het deeg met de knoflookroom. Laat hierbij een rand rondom van 1,5 cm over. Verdeel de asperges en het gehakt over de room. Houd 1 eetlepel Parmezaanse kaas over en verdeel de rest over de pizza. Bak de pizza in 15 minuten in oven. Haal de pizza uit de oven en verdeel voor het serveren de overgebleven kaas over het gerecht. Serveer de aspergepizza met een glas witte wijn. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap