Asperges in filodeeg

Lunchgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 8 asperges

Zelf toevoegen
  • 2 vellen filodeeg
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel magere melk
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel gemengde verse kruiden (basilicum, munt en dragon)
  • Peper


Asperges in filodeeg van

Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de hüttenkäse met de melk tot een glad mengsel. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de kruiden fijn. Meng de bosui en de kruiden door het zuivelmengsel. Maal er als laatste wat verse peper door. Dek het schaaltje af en zet de zuiveldipsaus in de koelkast. Snijd de kontjes van de asperges en schil ze rondom 2x. Snijd de vellen filodeeg in 8 gelijk stukken. Bestrijk de vellen met een beetje water. Leg een asperge aan de rand van een stuk filodeeg en rol de asperge in het filodeeg. Leg de omwikkelde asperges op een bakplaat. Bak de asperges 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het goed in de gaten en haal ze eventueel eerder uit de oven als ze eerder goudbuin zijn. Serveer de asperges met de zuiveldipsaus. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap