Asperges met kabeljauwfilet en krieltjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram asperges
  • 300 gram krieltjes
  • 200 gram kabeljauwfilets

Zelf toevoegen
  • 2 eetlepels boter, om in te bakken
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • Zout


Asperges met kabeljauwfilet en krieltjes van

Was de krieltjes met de schil grondig schoon. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook de krieltjes tot ze gaar zijn. Snijd van de onderkant van de asperges de kontjes af en schil ze. Zet een pan water op het vuur, breng het water aan de kook en voeg dan de asperges, de schillen en de kontjes toe. Kook de asperges gedurende 6 minuten. Zet het vuur dan uit en laat de asperges 15 minuten nagaren in het water met het deksel op de pan. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verhit een koekenpan en smelt hierin de boter en voeg de olie toe. Bak de kabeljauwfilets in 5 minuten op de huid goudbruin. Draai eventueel de vis 1 keer om zodat ook het witte van de vis even een kleurtje krijgt. Schep de asperges uit de pan en laat ze even uitlekken op een schone theedoek. Verdeel de asperges over de borden, leg de kabeljauwfilets erop en serveer het gerecht met de gekookte krieltjes en de knolselderij remoulade (zie recept op www.streekmolen.nl) Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap