Asperges

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 400 gram asperges
  • 150 gram achterham
  • 2 eieren

Zelf toevoegen
  • 100 gram roomboter
  • Een scheutje droge witte wijn
  • Versgemalen peper


Asperges van

Snijd de kontjes van de asperges en schil met een dunschiller de asperges 2x rondom. Bewaar de kontjes en de schillen. Zet een pan met water op het vuur. Zorg dat de pan groot genoeg is om de asperges in te kunnen leggen. Een speciale aspergepan is niet noodzakelijk, maar kan natuurlijk ook. Leg niet alleen de asperges in het water, maar ook de schillen en de kontjes. Hierin zit heel veel smaak wat zonde is om niet te gebruiken. Kook de asperges ongeveer 15 minuten, zorg dat ze niet te gaar worden. Kook in de tussentijd de eieren in 8 minuten hard. Smelt in een steelpannetje de roomboter en meng hier, net voor het serveren, een scheutje witte wijn doorheen. Snijd de eieren in kleine stukjes. En snijd ook de ham in reepjes. Leg de asperges op de borden, verdeel de fijn gesneden eieren en de ham over de asperges. Schep wat gesmolten boter over het gerecht en maak het af met wat versgemalen peper. Serveer de rest van de witte wijn bij het gerecht. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap