Aubergine bitterbal

Bijgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 aubergine

Zelf toevoegen
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 100 gram broodkruim
  • 1 hand basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel zout
  • Vers gemalen peper
  • Zonnebloemolie of frituurpan


Aubergine bitterbal van

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aubergine en prik op verschillende plaatsen een aantal gaatjes. Leg de aubergine op een bakplaat en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven. Laat de aubergine vervolgens afkoelen, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de stukken met 1 ei, de basilicum, de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper en de geperste teen knoflook in een keukenmachine en mix het tot een gladde pasta. Voeg beetje voor beetje ruim de helft van het broodkruim toe en meng het tot een geheel. Je krijgt een dikke substantie waar je balletjes van kunt draaien. Afhankelijk van de grootte van de courgette heb je wellicht wat meer broodkruim nodig. Voor je de balletjes gaat draaien, maak je handen even nat; plakt het wat minder. Zet de gedraaide ‘bitterballen’ gedurende 15 minuten in de koelkast. Klop in de tussentijd het andere ei in een kom en leg het overige broodkruim op een bord. Haal de balletjes door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim. Verhit in een pan een hoeveelheid zonnebloemolie (of zet de frituurpan aan) op 150°C. Bak de aubergine bitterballen in porties tot ze goudbruin zijn. Serveer de aubergine bitterballen als snack of als leuk verpakte groente.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap