Aubergine met appel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 appel
  • 1 aubergine
  • 200 gram zoete aardappel

Zelf toevoegen
  • 125 gram rozijnen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout
  • 2 eetlepels rozemarijn


Aubergine met appel van

Verwarm de oven voor op 225┬░C. Was de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Laat de rozijnen wellen in warm water. Giet het water af en meng de rozijnen met de appel. Halveer de aubergine in de lengte, hol de helften een beetje uit zodat er een gootje ontstaat. Verdeel de blokjes appel en rozijn over de 2 aubergine helften in de gootjes. Leg de aubergine helften in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Gaar de aubergine in 30 minuten gaar. Schil en was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze kort tot ze beetgaar zijn. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de blokjes zoete aardappel. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn en verdeel deze met grof zeezout over de gebakken zoete aardappel. Serveer de aubergine met de gebakken zoete aardappel er naast. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap