Aubergine met tomatensaus en kruidenyoghurt

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 aubergine
  • 150 ml yoghurt

Zelf toevoegen
  • 3 takjes platte peterselie
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel harissa kruiden of pasta


Aubergine met tomatensaus en kruidenyoghurt van

Was de peterselie, schud het droog en pluk de blaadjes van de steeltjes en hak het fijn. Meng de peterselie met de yoghurt en breng het op smaak met zout en peper. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze klein. Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en voeg wat zout, peper, suiker en de harissa toe. Meng alles goed door elkaar. Kook de alle ingrediƫnten tot een mooie saus. Doe dit op een laag vuur, het duurt ongeveer een half uurtje. Vergeet niet om af en toe even in de pan te roeren om aanbranden te voorkomen. Maak in de tussentijd de aubergine schoon en snijd het in plakken. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de plakken aubergine. Draai de plakken regelmatig om en bak tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Neem een serveerschaal en bestrijk deze met de helft van de yoghurt. Leg hierop de plakken aubergine. Verdeel de tomatensaus er over en maak het geheel af met de overgebleven yoghurt en de fijngehakte peterselie. Serveer het gerecht met het brood uit de Streekmolenkrat of met een versgebakken ciabatta. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap