Aubergine met verse tomatensaus en kruidenyoghurt

Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 aubergine

Zelf toevoegen
  • 2 takjes peterselie
  • 200 ml Turkse yoghurt
  • 1 ui
  • 200 gram tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel harissa kruiden
  • Zout en peper


Aubergine met verse tomatensaus en kruidenyoghurt van

Was de peterselie, dep het droog en hak de blaadjes fijn. Meng de Turkse yoghurt met zout, peper en de peterselie. Pel de ui en snipper het fijn. Pers het teentje knoflook. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan, fruit hierin de ui en knoflook en voeg de tomatenblokjes, zout peper, suiker en harissa kruiden toe. Schep alles goed door elkaar. Laat de saus zonder deksel 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe. Was in de tussentijd de aubergine en snijd het in ronde plakken. Verhit wat olijfolie en bak de plakken aubergine. Laat de gebakken plakken aubergine uitlekken op keukenpapier. Neem een platte schaal en strijk de helft van de yoghurt er over uit. Verdeel de helft van de plakken aubergine over de schaal, schep er een laag tomatensaus over heen, vervolgens weer een laag yoghurt, aubergine en sluit af met een laag tomatensaus. Garneer het geheel met wat peterselie. Serveer de aubergine met yoghurt met verse tomatensaus en kruidenyoghurt met versgebakken brood uit de Streekmolenkrat of Turksbrood. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap