Aubergine-citroen-pasta

Bijgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 aubergine

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels citroensap
  • 20 cl yoghurt
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin)
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper


Aubergine-citroen-pasta van

Was de aubergine, verwijder de steel en wikkel de aubergine in bakpapier. Leg het pakketje in de magnetron en verhit het op het hoogste vermogen gedurende 5 minuten. Laat de aubergine daarna afkoelen en snijd het in de lengte doormidden. Pureer het vruchtvlees in een blender of met een staafmixer. Voeg de sesampasta, de olijfolie en het citroensap toe en meng dit door het gepureerde vruchtvlees van de aubergine heen. Meng dan de yoghurt er doorheen. Voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Garneer de pasta vlak voor het serveren met de sesamzaadjes. Combineer de aubergine-citroen-pasta met het brood uit de Streekmolenkrat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap