Aubergine saucijs lasagne

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 saucijsjes
  • 2 aubergines

Zelf toevoegen
  • Kaneel
  • 2 blikjes Tomatenpuree
  • 2 uien
  • geraspte kaas
  • Olie
  • Peper/zout


Aubergine saucijs lasagne van

Breng wat water aan de kook, voeg een snufje zout toe. Snijd de aubergine in plakken van 8 mm, en kook deze 1 minuut in het water. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan op het vuur met wat olie. Snijd de 2 uien en bak deze in de pan totdat het goud geel wordt. Voeg nu ook de 2 saucijsjes in kleine stukjes toe. Voeg nu ook 2 blikjes tomatenpuree toe, en 150 ml water. Haal de aubergine tijdig uit het water en laat deze even uitlekken. Voeg wat kaneel aan de pan toe, dit is persoonlijk en kan variëren van 1 tot 2 theelepels. Pak een ovenschaal, vet deze in met wat olie. Breng een klein laagje van het saucijs mengsel aan in de pan, vervolgens wat plakjes aubergine, en herhaal deze stap totdat de ingrediënten op zijn. Top af met wat geraspte kaas, en zet in de oven totdat de kaas wat gesmolten is, ongeveer 20 minuten


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap