Auberginecarpaccio

Voorgerecht voor 2 personen, 15 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 aubergine
  • 100 gram eikenbladsla

Zelf toevoegen
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • peper en zout


Auberginecarpaccio van

Snijd de aubergine in de breedte in plakken van een halve centimeter dik. Meng de olijfolie met het geperste teentje knoflook en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de aubergineplakken met een deel van de knoflookolie en rooster aan beide kanten 5 minuten onder de hete grill of in een grillpan. Meng de witte wijnazijn met de resterende knoflookolie en schep dit door de sla. Verdeel de sla over de borden en leg de geroosterde aubergineplakken erop. Strooi het sesamzaad erover en serveer het gerecht direct. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap