Auberginegratin

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 2 kleine aubergines
  • 1 ui
  • 250 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram roomkaas
  • 50 ml olijfolie
  • Zout en versgemalen peper


Auberginegratin van

Verwarm de oven voor op 190┬░C. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in niet al te dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat (met bakpapier) en bestrijk ze met olijfolie en maal er wat peper en zeezout over. Zet de bakplaat in de oven en bak de aubergines 15 minuten. Schil de aardappelen, was ze grondig en schaaf ze in dunne plakken. Pel de ui en snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook. Neem een ovenschaal en leg hierin de helft van de plakken aardappel. Leg daarop de plakken aubergine, ui en plakjes tomaat. Verdeel de roomkaas, de fijngehakte peterselie en de roomkaas over de ovenschaal. Dek het geheel af met de overgebleven plakken aardappel. Sprenkel wat olijfolie over de aardappel en ze de schaal gedurende een halfuur in de oven. Serveer de auberginegratin met meervalfilet.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap