Aubergineschotel uit Sicilië

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 graffiti aubergine

Zelf toevoegen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 theelepels bruine basterd suiker
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 ansjovisjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper


Aubergineschotel uit Sicilië van

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de helft van de olijfolie. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1 centimeter en bak ze in de olijfolie. Leg de aubergineplakken in een ovenschaal. Snijd de paprika in stukjes en bak deze tot het vruchtvlees zacht is en verdeel dit over de aubergine plakken. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de paprika. Pel en snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Halveer de cherrytomaatjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de cherrytomaatjes, de basilicum en oregano toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de balsamicoazijn, de rode wijnazijn, de tomatenpuree en de bruine basterdsuiker toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg de kappertjes en de fijngesneden ansjovis toe en voeg wat versgemalen peper toe. Verdeel de saus over de ovenschaal en maak het gerecht af met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 15-20 minuten af. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap