Aubergine-tomaat schotel met penne

Hoofdgerecht voor 2 personen, 35 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine

Zelf toevoegen
  • 2 knoflooktenen
  • Tomatenpassata
  • 180 gram penne
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 tl suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout


Aubergine-tomaat schotel met penne van

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte en snijd de tomaten in plakken. Snijd de knoflook fijn. Grill de aubergine plakken in een pan met olijfolie aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Pak een kom en meng hierin de tomatenpassata, knoflook, balsamicoazijn, suiker, peper en zout. Pak een ovenschaal en schenk een laagje van de saus erin. Doe daarna een laagje aubergine en daarna een laagje tomaat in de schaal. Herhaal dit totdat alles op is. Bestrooi wat geraspte kaas over de schotel en bak hem 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de penne in 10 minuten gaar. Verdeel de aubergine en penne over de borden en garneer eventueel met basilicum.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap