Basis recept polenta

Bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 g polenta

Zelf toevoegen
  • 750 g water
  • klontje boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • zout en peper;
  • ½ groente-/kippenbouillonblokje


Basis recept polenta van

Breng in een pan met dikke bodem het water met het ½ bouillonblokje aan de kook. Strooi tijdens het opwarmen geleidelijk de polenta toe aan de bouillon en roer met een garde de klontjes eruit. Als de polenta dik wordt zet je het vuur laag. Laat de polenta ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen en garen. Roer geregeld en controleer dat de polenta niet aanbrandt of gebruik eventueel een sudderplaatje. Als het kookt, zet het vuur laag en laat, al roerende met een houten lepel de polenta net tegen de kook aan garen. Kook de polenta in circa 15 minuten gaar. (Voeg water toe als de polenta te dik wordt). Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze met de boter door de polenta. Voeg eventueel nog, naar smaak en behoefte, zout en peper toe. Eet de polenta direct of stort deze in een met bakpapier bedekte springvorm of platte schaal om af te koelen en op te stijven. De polenta kan dan later worden gebakken. Snijd de polenta hiervoor in dikke plakken van1,5 tot 2 cm. Bak de polenta op vrij hoog vuur in olijfolie al kerend in enkele minuten mooi bruin. Keer een keertje.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap