Biefstukpuntjes met karamel van rode wijn en honing

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram biefstukpuntjes

Zelf toevoegen
  • 1 portobello
  • 4 aardappels
  • 4 eetlepels honing
  • 5 dl rode wijn


Biefstukpuntjes met karamel van rode wijn en honing van

Was de aardappels goed en kook ze in de schil in 20 minuten gaar. Zorg dat ze niet te gaar worden. Laat ze afkoelen en snijd ze daarna in plakjes. Zet een koekenpan op het vuur, verhit hierin wat boter en bak de aardappelplakjes tot ze een krokant laagje hebben. Snijd de portobello is plakken en bak ook deze in wat boter. Als ze gaar zijn schenk er dan 1 dl rode wijn bij en laat ze hierin even pruttelen. Bak de biefstukpuntjes. Verwarm ondertussen in een steelpannetje de honing en laat deze licht karameliseren. Blus het af met 4 dl rode wijn en laat het al schuimend inkoken tot siroopdikte. Serveer de biefstukpuntjes met de karamel van rode wijn en honing met de gebakken aardappeltjes en de portobello’s en een heerlijk glas rode wijn. Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap