Bietensalade met kikkererwten en kipsaucijs

Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 2 kipsaucijs
  • 500 gram bieten

Zelf toevoegen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 kleine uien
  • 1 bosje peterselie
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 150 gram ricotta
  • 600 gram kikkererwten (blik of pot)
  • Olijfolie
  • Zout en peper


Bietensalade met kikkererwten en kipsaucijs van

Snijd het kroontje en het kontje van de bieten. Snijd er plakken van en kook deze in water met wat zout gaar. Rooster in de tussentijd het sesamzaad in een droge koekenpan. Neem het uit de pan en zet het apart. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kipsaucijs gaar. Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat ze uitlekken. Pel en snipper de uien. Was de peterselie en schud het droog. Hak vervolgens de blaadjes grof. Meng de kikkererwten met de ui, de gehakte peterselie, wat olijfolie en de witte wijnazijn. Voeg vervolgens de plakken gekookte biet toe. Breng het geheel op smaak met de komijnpoeder, zout en peper. Meng de gesneden plakjes kipsaucijs door het gerecht. Verdeel de salade over de borden en maak het geheel of met de ricotta. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap