Bietenstamppot met rookworst

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gele bieten
  • 1 rookworst

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 1 eetlepels suiker
  • 1 laurierblad
  • ½ dl azijn
  • ½ dl melk


Bietenstamppot met rookworst van

Schil de bieten en snijd ze in stukken. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en kook hierin de bieten. Schil en was de aardappelen en snijd ook deze in stukken. Zet een tweede pan met water en wat water op het vuur en kook hierin de aardappelen gaar. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water van de bieten af en meng het met de suiker. Pel en snipper de ui en voeg deze toe aan de bieten. Meng het geheel met de azijn en voeg het laurierblad toe. Laat het geheel 10 minuten marineren. Giet de aardappelen af en stamp het met de melk tot een luchtige puree. Giet de bietjes af en verwijder het laurierblad. Bewaar wat marinadesap van de bietjes om de aardappelpuree nog wat smeuiiger te maken als dat nodig is. Meng de bieten door de aardappelpuree en breng het verder op smaak met zout en peper. Serveer de bietenstamppot met een stuk rookworst. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap