Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min
Schil de gember en snijd het in dunne reepjes. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in halve ringetjes. Zet een soeppan op het vuur, verhit hierin de olie en fruit de gember, rode peper, rode ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de bouillon en kokosmelk toe en breng het aan de kook. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en halveer de peultjes. Voeg de groenten toe aan de bouillon en kook de groenten 4 minuten mee. Snijd de gerookte kip in reepjes en verdeel het over de soepborden. Schep de soep in de borden en garneer het geheel met fijngehakte basilicum. Serveer de soep met het brood uit de Streekmolenkrat. Eet smakelijk.
Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!
© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap