Bleekselderijsoep met kip en kokos

Hoofdgerecht voor 2 personen, 25 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij

Zelf toevoegen
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 700 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels basilicum


Bleekselderijsoep met kip en kokos van

Schil de gember en snijd het in dunne reepjes. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in halve ringetjes. Zet een soeppan op het vuur, verhit hierin de olie en fruit de gember, rode peper, rode ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de bouillon en kokosmelk toe en breng het aan de kook. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes en halveer de peultjes. Voeg de groenten toe aan de bouillon en kook de groenten 4 minuten mee. Snijd de gerookte kip in reepjes en verdeel het over de soepborden. Schep de soep in de borden en garneer het geheel met fijngehakte basilicum. Serveer de soep met het brood uit de Streekmolenkrat. Eet smakelijk.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap